Sunday, January 9, 2011

Rintihan Seorang Pali

Setelah sekian lama, baru la aku dapat retrieve balik password dan username utk Nukilan M.S.Norjan ni.


Kini diri aku telah dapat menjadi sebagai siswa universiti,dulu bile dengar orang masuk U sini, U sane, dan org tanye kat aku 'U kat mane?'..aku menjawap KPMIM dengan penuh gah dan bongkak sekali dan explain ape fungsi, visi, misi dan objective KPMIM kpd si polan2 yg nak tahu tu *cerita letup dan bajet best la kiranya..Tapi sekarang aku da merasa masuk univeristi, lepas jejak je kaki hati kecil aku terus berkata "erm..xde best mane pun,xrase ape pun masuk U ni"..ya,percaya atau tidak,aku masih suke life kat KPMIM dulu,i admit it now..dan aku semakin malas sejak menjadi siswa Univeristas Ethnocentrism ni,mau x nye, nak pegi class je kena tempuh jam, culture shock gak aku mase mula2 dulu, maklum lah mase kpmim dulu mane celahnye nak jam..



Life di Shah Haremm ni sungguh hectic sekali,penuh debaran dan adventure,dalam sehari tu kalo tak mengeluarkan kata2 berbaur perkauman,lucah,dan carutan konsisten, jitu dan mampan mungkin tak sempurna hidup dalam masa sehari tu..plus, jalan kat sini pun da same mcm jalan kat pedalaman sabah sarawak, lubang sane, lubang sini (buat jalan mcm muka sendiri), aku tak nak tunding jari kat sesiapa, tapi kat sini kalo bole jalan tu wajib ade u-turn,round-a-bout,dan lubang..mcm haremmm,kahkah


Ini lah yang terpaksa aku lalui untuk baki masa 1 1/2 tahun,tu pun kalo tak sangkut (mintak dijauhkan)..Yang buatkan aku bertahan kat sini adalah doa ibu ayah,kekasih hati (ainul), Lorenzo's (jack,ayol,bobo,azam,naim,dan shapiq) dan teman2 rapat ku (muaz,epy,mede,pok ku,amir,kamil)..kalo tak dengan dorongan kalian semua aku tak sekuat ini, tak setabah ini, tak segagah ini..

take everything,give nothing back!

2 comments:

chocolatte said...

be strong pali! you're lucky ada ainul and lorenzo's.. tengok aku sorang2 je..hehe

good luck menempuh hidup penuh dugaan :)

dk_fadz said...

timo kasih la ye wahai tangchi nurul ain..

cian ko sorg2,nasir ngn apo tah namo teddybear ko tu,haikal ek, mane?

yup2,even a big balak tree also need to have support from the akar umbi..